ouderbouw

Welkom op de pagina van de Ouderbouw van Jenaplanschool Lieven Gevaert.

Wie?

Hier vind je een voorstelling van het vaste kernteam.

De ouderbouw is een initiatief van en door alle ouders: iedereen is en blijft welkom!

De ouderbouw is bereikbaar via het contactformulier en uiteraard ook fysiek in de schoolgangen. Meer informatie over onze Ouderbouw vind je in de brochure : "Ouderparticipatie en ouderbetrokkenheid in onze school."

Droomlijst

Dit jaar bevroeg het kernteam van de ouderbouw het lerarenteam naar wat zij graag zouden willen voor de school. Hiervan hebben we een lijstje gemaakt, de droomlijst , met dingen die het gezelliger maken, die helpen bij het lesgeven, of die gewoon leuk zijn voor de kinderen. Wil je graag helpen, heb je nog iets liggen, of kan je dingen met mooie korting krijgen? Je kan ook helpen ter plekke of door iets voor te bereiden.

De snelst gevraagde dromen zijn: (hulp bij) het maken van een houten tijdlijn, een geluidsinstallatie voor de speelplaats, ouders die een workshop willen geven, een ontdektafel, bewegingsmateriaal en een muziekbox voor juf Jana. Intussen werden de errgonomische stoel voor Gilla, de Ikea-karretjes, 2 damspelen, enkele onderwijskundige boeken en het cubissimospel al aangekocht.

Kan je met iets helpen, kan je iets kan geven, of heb je suggesties voor een goede/goedkope aankoop? Laat het even weten aan ouderbouw@jenaplanschoollievengevaert.be met vermelding "droomlijst ...". Dan bekijken we of dat is wat de school kan gebruiken, en welk budget de ouderbouw ervoor moet voorzien.

De droomlijst wordt (hopelijk) geregeld aangepast aan de reeds verwezenlijkte 'dromen'. Deze zullen groen gemarkeerd worden.

Alvast bedankt om mee na te denken!

Trooper en Leuk Steuntje van Makro

Leuk steuntje van Makro: als je op de website van Makro een account aanmaakt, kan je daar je kaart verbinden aan een goed doel. Bij elke aankoop wordt er automatisch een bijdrage geleverd aan het gekozen goede doel die deze bijdrage mag opkopen in Makro.
Als je in plaats van rechtstreeks naar een webshop te surfen, dit doet via de website van trooper, wordt er ook hier via je account een bijdrage geleverd aan het goede doel dat jij kiest.

Werkgroepen

De Jenaplanschool is een school met een grote ouderparticipatie. Ouders kiezen bewust voor deze school, hierbij wordt een zeker engagement van de ouders verwacht. Dit engagement vertaalt zich onder andere in de verschillende werkgroepen om enerzijds de school bij de organisatie van allerlei activiteiten te ondersteunen en anderzijds om de verbondenheid van de ouders en kinderen te bevorderen.

Samen maken we school!


Hieronder kan je je keuze opgeven voor één of meerdere werkgroepen.
Wanneer je je engageert, sta je mee in voor de organisatie en/of uitvoering van de activiteit.
We laten je weten wie voor dezelfde werkgroep koos.
Heb je een ander (nieuw) idee waar je je voor wil inzetten? Laat het ons dan zeker weten.
We ronden graag af in herfstvakantie, dus verzamelen de laatste inschrijvingen op vrijdag 30 oktober.
Alvast bedankt!
.

Hieronder vind je de werkgroepen. Je kan je toevoegen om mee te helpen door op de werkgroep te klikken.

 

Werkgroep Beschrijving
Tuin en speelplaats Organiseren van tuindagen, nadenken over activiteiten, materialen in de tuin, Samen met het team de tuin bruikbaar
en leefbaar houden. Nadenken, uitvoeren, aansturen van helpende handen om de speelplaats nog aantrekkelijker, kindvriendelijker, groener, … te maken..
Samen musiceren Speel je een muziekinstrument en wil je mee musiceren tijdens één van de muziekmomenten? (bv. op de kerstmarkt of tijdens het schoolfeest). Laat even weten welk instrument je speelt.
Carnaval Aansturen van de helpende handen tijdens het carnavalfeest en/of helpen tijdens het carnavalfeest..
Schoolfeest - zaterdag 22/5/2021 Coördineren en organiseren van de catering tijdens het schoolfeest.
Quiz - vrijdag GEANNULEERD wegens corona!- nieuwe datum! Ondersteunen van de quiz en logistieke ondersteuning (klaarzetten zaal, toogdienst, drank halen …) Wil je deelnemen aan de quiz, klik dan hier.
Kerstmarkt - donderdag 23/12/2021 Catering voorzien bij de kerstmarkt + nadenken over concept.
Fruit en groenten op school De ouders van een klasgroep zijn drie weken lang verantwoordelijk voor het schillen en snijden van het fruit op vrijdag. We zoeken voldoende ouders die op vrijdag om 8u40 komen helpen. Per klasgroep zoeken we ook een (groot)ouder die zich engageert om dit te organiseren (= voldoende ouders bij elkaar te krijgen).
Positieve denktank Samen nadenken over leuke initiatieven op school. Dit kan ondersteunend werken voor ouders en leerkrachten, wanneer hier vraag naar is..

Voor andere werkgroepen zoals: KRIEBELTEAM, SCHOOLFUIF, ZOLDER, KOOKOUDERS, PETER/METER … zal er een oproep volgen wanneer deze werkgroep wordt opgestart of wanneer er extra helpende handen nodig zijn.

Financieel

Heeft u iets voorgeschoten, download dan het formulier van aanvraag tot terugbetaling.

 

Contacteer ons

Osylei 86 - 2640 Mortsel - T 03 449 36 70
secretariaat bereikbaar : ma-di-do-vr : 8.15u.-16u. woe : 8.15u.-12.30u.